Klassieke massage

 

Massage is naar alle waarschijnlijkheid de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. In het Chinese geneeskundige boek Neig Kling dat tussen 400 jaar vóór Chr. en 200 na Chr. is ontstaan, wordt al gesproken over massage. Rond het begin van onze jaartelling wordt massage ook al in de Indiase Ayurvedische geschriften genoemd. Hippocrates, de Griekse vader van de geneeskunde, schreef omstreeks 400 vóór Chr., dat een stevige massage toniserend (activerend) werkt en dat een zachte massage sederend (rustgevend) is.

 

 

Werking


 

De massage heeft een reflectorische werking. Via de aanvoerende (afferente) vezels in het perifeer zenuwstelsel worden de prikkels van de massagegrepen doorgegeven naar het centrale zenuwstelsel. Uit het centrale zenuwstelsel worden via afvoerende (afferente)vezels in het perifeer zenuwstelsel prikkels teruggevoerd naar huid en spieren. Bij neurofysiologisch onderzoek is gebleken dat massage ook invloed heeft op de stofwisseling.De effecten vanuit mechanische werking zijn, dat door wrijving opgewekte warmte ontstaat, waardoor spieren soepeler worden en ontspannen. Bij massage wordt de disbalans die in het lichaam is ontstaan opgeheven en door het zelfhelende vermogen van het lichaam een nieuwe balans verkregen.

 


Wanneer een massage


 

Wanneer kan een klassieke massage worden toegepast:

 

  • Pijn / Stress / Spanning;
  • Te hoge spiertonus;
  • Lokale storingen in de weefselspanning;
  • Storingen in de lichaamsbeleving;
  •  Aspecifieke vermoeidheid.

 

 

Etherische oliën


 

Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën. Essentiële oliën komen op diverse manieren in het lichaam terecht. Door inademing en doordat ze vermengd worden met een huidverzorgingsproduct.

 

Op die manier komen de essentiële oliën in het vaatstelsel c.q. de bloedbaan terecht. Als ze worden ingeademd, komen ze via de longen in het bloed terecht. Daarnaast roepen ze prikkels op die door het zenuwstelsel naar het limbische systeem van de hersenen geleid worden.Hierdoor hebben deze oliën een direct merkbare werking op de gemoedstoestand en lichamelijke conditie van de mens.

 

Werkwijze

 

Een behandeling klassieke massage duurt tussen de 45 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van aard van de klachten en VERTROUWLIJK!